Bramborový salát
13.12.2011

20 dkg brambor, polévkovou zeleninu (mrkev, pórek, celer,), lžíci hrášku, hrnek vody, 2 rajčata, polovinu salátové okurky
Nálev: 3 lžíce syrovátky, lžičku slunečnicového oleje, bylinkovou sůl, čerstvé bylinky podle chuti (libeček, kopr, pažitka), 30 g hovězí šunky
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak nakrájíme. Polévkovou zeleninu nakrájíme na drobné kousky a spolu s hráškem udusíme na malém množství vody.
K bramborám a udušení zelenině přidáme rajčata a okurku pokrájenou na kousky. Zalijeme zálivkou a před podáváním posypeme nakrájenou šunkou.
Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát