Živánská pečeně

Potřebujeme:

750 g vepřového masa nejlepší z plece, 500 g oravské slaniny, 1 kg brambor, 4 cibule, sůl, mletý kmín, mletý pepř, mletou červenou papriku, 100 ml oleje

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na menší plátky a poklepeme. Očištěnou cibuli a brambory nakrájíme na kolečka. Oravské slaninu nakrájíme na plátky.
Alobal potřeme olejem, poklademe na něj kolečka cibule a brambor, osolíme a opepříme. Kolmo na brambory těsně k sobě střídavě přikládáme osolené a okořeněné maso, cibuli, brambory a Oravské slaninu.
Vše osolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou, posypeme vrstvou cibule a brambor, přidáme trochu oleje a vše důkladně zabalíme do alobalu. Upečeme v horké troubě, nebo v ohništi (asi 80 min.)

Podobné recepty:

Živánská na rožni, Živánská pečeně se šalvějí, Živánská pečeně, Pečené pstruhy, Živánská