Živánská pečeně

Potřebujeme:

750 g vepřového masa nejlépe z plece, 500 g oravské slaniny, 1 kg brambor, 4 cibule, sůl, mletý kmín, pepř, mletá červená paprika, 100 ml oleje

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na menší plátky a poklepeme. Očištěnou cibuli a brambory nakrájíme na kolečka, Oravská slaninu na plátky. Alobal potřeme olejem, poklademe na něj kolečka cibule a brambor, osolíme a opepříme. Kolmo na brambory těsně k sobě střídavě přikládáme posolené a okořeněné maso, cibuli, brambory a Oravská slaninu. Vše osolíme, opepříme, posypeme kmínem a červenou paprikou, přikryjeme vrstvou cibule a brambor, přidáme trochu oleje a vše důkladně zabalíme do alobalu. Upečeme v horké troubě nebo v ohništi.

Podobné recepty:

Živánská na rožni, Živánská pečeně se šalvějí, Živánská pečeně, Pečené pstruhy, Živánská