Živánská na rožni

Potřebujeme:

vepřová panenka, uzená slanina, česnek, drcené barevné pepř, grilovací koření, provensálské koření, čerstvý chléb, kyselé okurky

Jak na to:

Panenku odblaníme, nařízneme na malé plátky, potřeme utřeným česnekem a okořeníme směsí drceného barevného pepře s grilovacím kořením. Uzenou slaninu nakrájíme na tenké plátky silné asi 2 mm. Na připravený rožeň střídavě napícháme plátky slaniny a masa a rukama jemně formujeme do tvaru válce. Povrch posypeme směsí provensálského a grilovacího koření. Ovineme hrubou fólií a lisujeme do tvaru přesného válce. Necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak si z dřevěného uhlí připravíme silně žhavou ohniště, rožeň do ní vložíme a grilujeme 30 - 40 minut. Živánska nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem a kyselými okurkami.

Podobné recepty:

Živánská pečeně se šalvějí, Kuřecí pochoutka s kari na rožni, Živánská, Živánska , Živánská koliba