Rybí vývar

Potřebujeme:

1 kg rybích hlav, kostí a zbytků (bez kůže), 1 cibuli pokrájenou na kroužky, 1 mrkev pokrájenou na kolečka, 1 nakrájenou celerovou nať, 2 bobkové listy, petrželovou a tymiánový nať, sůl a 2 litry vody, 1 hrnek bílého vína a 6 zrnek pepře

Jak na to:

Do většího hrnce dáme všechny ingredience. Pomalu necháme povařit na mírném ohni. Pěnu, která se vytvoří na povrchu vývaru, sklízíme. Hrnec pak přikryjeme a vaříme asi 15 minut.
Přidáme 1 hrnek bílého vína a 6 zrnek pepře. Znovu přikryjeme a povaříme ještě 5 minut. Vývar přecedíme přes sítko.
Dbáme, aby se do něj nedostali ostatní suroviny. Vývar vydrží v chladničce 2 dny, zmrazený 2 měsíce.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Základní rybí vývar, Rybí polévka, Polévka z mořských korýšů, Rybí polévka