Základní rybí vývar
24.8.2012
600 g rybího masa (hlava, kosti, použitelný odpad), 30 g celeru, 30 g petržele, 30 g mrkve, 30 g cibule, 5 zrnek pepře, sůl, 2 l studené vody
Jak na to:Rybí maso, hlavu a kosti omyjeme, vložíme do nádoby, přidáme vodu, osolíme, opepříme a necháme sevřít. Var musí být velmi mírný, protože jen tak docílíme správné vyluhování chuťových a výživných látek a vývar zůstane zcela čistý. Po půlhodinovém mírném varu přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, kterou po uvaření využijeme. Hotový vývar opatrně přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Kosti nebo hlavu opatrně obereme a maso použijeme na další úpravy. Tento základní vývar lze použít pro přípravu všech polévek.
Podobné recepty:Kyselá garnátová polévka, Rybí polévka, Polévka z mořských korýšů, Halászlé, Rybí polévka