Treska s pomerančovou omáčkou

30.12.2011
Potřebujeme:

4 ks mořské tresky, 200 g brokolice (růžičky), 150 g zelené fazolky, 150 g cukety (nakrájené na kolečka), mletý bílý pepř, sůl, citrónovou šťávu, hladkou mouku, olej
Omáčka: 1 velkou cibuli, 2 velké mrkve, 1 pórek, 3 listy stonkového celeru, 100 g másla, 300 ml bílého vína, 500 ml drůbežího vývaru (bujónové kostky), 1 pomeranč

Jak na to:

Brokolici, fazolky a cuketu povaříme ve slané vodě.

Omáčka: Očištěnou cibuli posekáme nadrobno, mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, celerové stonky na proužky. Pokrájenou zeleninu opečeme na polovině másla a 2-3 minuty osmahneme. Osolíme, podlijeme vínem a dusíme 10-15 minut. Potom přidáme drůbeží vývar a povaříme.
Zeleninovou směs v hrnci rozmixujeme, přimícháme zbytek másla a nastrouhanou pomerančovou kůru. Pomeranč zbavíme kůry a bílé dužiny.
Očištěné pomerančové měsíčky vložíme do omáčky - již nevaříme.
Omytou rybu dobře nasolíme, okořeníme mletým bílým pepřem, pokapeme citronovou šťávou, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji z obou stran opečeme.
Uvařenou zeleninu zlehka zahřejte na pánvi s olivovým olejem a podáváme s rybou a pomerančovou omáčkou

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Mořská treska na víně a česneku, Kachní prsa s pomerančově-medovou omáčkou a vařené brambory s petrželkou, Kachna s pomerančovou omáčkou