Kachní prsa s pomerančově-medovou omáčkou a vařené brambory s petrželkou
600 g kachních prsou, 2,5 dcl pomerančové šťávy, 2 lžíce medu, 0,5 dcl sójové omáčky, 0,5 dcl olivového oleje, 800 g brambor, 5 g másla, čerstvá petrželová nať, 1 stroužek česneku, sůl
Jak na to:Kůži na kachní prsa nařežeme na kůži tak, aby vznikla mřížka. Na plechovém pekáči rozehřejeme olivový olej, kachní maso potřeme utřeným česnekem, osolíme a položíme stranou bez kůže do pekáče, vložíme do předehřáté trouby cca 10 min., Pak obrátíme a pečeme dalších 12-15 min. Maso by mělo být zevnitř růžové a kůže křupavě upečená. Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Máslo rozpustíme a přidáme do něj čerstvou na drobno nasekanou petrželku, smícháme s uvařenými bramborami. Pomerančovou šťávu dáme do hrnce, přidáme med a sójovou omáčku. Necháme vařit, dokud nevznikne hustší omáčka. Na talíř uložíme brambory, kachní prsa nařízneme třemi až čtyřmi řezy a jemně přelijeme pomerančovou omáčkou.
Podobné recepty:Medové kachní prsa, Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Křupavá kachna, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu