Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži
29.6.2012
600 g kachní prsa, 80 g švestková povidla, 80 g sušené švestky, 0,5 dcl slivovice, 0,5 dcl olej, 500 g rýže, 4 ks vejce, 160 g arašídy, 50 g med, badyán, sůl, pepř, chilli
Jak na to:Kachní prsa vložíme do marinády, připravené ze sójové omáčky, chilli, medu, badyánu a pečeme přikryté v troubě cca 1 hodinu při teplotě 180 C. Po upečení prsa vytáhneme a do výpeku přidáme pokrájené sušené švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly. Na oleji si připravíme řídkou smaženici s buráky a přidáme dušenou rýži, osolíme a opepříme.
Podobné recepty:Křupavá kachna, Kuřecí prsa s arašídovou omáčkou, Medailonky se švestkovou omáčkou, Kachna s kiwi, Pečené kachní prsa