Krokety z kuřete

½ kuřete, sůl, 100 g různé kořenové zeleniny, 40 g másla, 2 lžičky mouky, několik lžic mléka, 2 vejce, kari koření, 100 g šunky nebo uzeného masa, lžíci sterilovaného hrášku, strouhanku, olej
Jak na to:Polovinu kuřete uvaříme v osolené vodě se zeleninou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme do hustoty kaše.
Do odstavené vmícháme 2 žloutky, koření, na kostičky pokrájenou šunku, okapaný hrášek, na kostičky nakrájené maso a
z prsou a ostatní kostí zbavené pomleté maso.
Z hmoty tvarujeme krokety, obalujeme je v rozšlehaném bílku a strouhance a smažíme na oleji do zlatová. Podáváme s bramborovou kaší, se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou, či zeleninovým salátem.
Krokety z kuřete, Bramborové krokety, Hermelínová rychlovka, Brokolicové krokety, Brokolicové krokety