Kuřecí prsa se smetanovo-sýrovou omáčkou

Potřebujeme:

500 g kuřecích prsou, 200 g pórku, 1 červenou cibuli, 4 stroužky česneku, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 60 g tvrdého sýra na strouhání, 2 dcl smetany na šlehání, 1 kostku slepičího bujónu, 6 lžic rostlinného oleje, špetku soli , špetku pepře, 1 balení těstovin makarony, mašličky, ...

Jak na to:

Cibuli na jemno nakrájíme, kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a také obě papriky. Česnek nakrájíme na jemné plátky nebo nasekáme na drobno. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Pórek nakrájíme na kolečka.
Na oleji jemně osmahneme cibulku, přidáme nakrájené prsa a smažíme doměkka.
Potom přidáme nakrájené papriky, česnek a rozdrobíme slepičí bujón. Zamícháme a mícháme do doby, dokud zelenina pustí trochu šťávy. Jemně opepříme a přidáme pórek. Po chvíli celou směs znovu promícháme.
Když se zdá, že veškerá zelenina změklá, rovnoměrně polijeme smetanou, kterou necháme prohřát se směsí a na konci posypeme strouhaným sýrem.
Čekáme až se sýr rozehřeje, a pak odstavíme z plotny a podáváme s uvařenými těstovinami.

Podobné recepty:

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou, Kuře se smetanovo-sýrovou omáčkou, Kuřecí prsíčka se smetanovo pepřovou omáčkou, Kuřecí prsa se smetanovo-sýrovou omáčkou, Kuře se sýrovou omáčkou