Kuře kung - pao

Potřebujeme:

500 g kuřecího masa, 1 vejce, 1 lžíci škrobu, 50 ml oleje, 50 g oloupaných burských oříšků, 4 až 6 chilli papriček nebo feferonek
Nálev: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového vína (nebo vína typu sherry), na hrot nože soli, 2 lžíce moučkového cukru a obilného výtažku wej-ting (glutasol)

Jak na to:

Kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na hrubé nudličky, promícháme s vejcem, se škrobem a necháme odležet asi 30 minut. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho prudce opečeme. Když po 2 až 3 minutách dostane zlatavou barvu, přidáme burské oříšky a nakrájené chilli papričky. Vše osolíme, zalijeme nálevem, promícháme a prohřejeme. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Kuře na způsob kung-pao