Kuře po Italsku

Potřebujeme:

kuřecí stehna, sůl, pepř, olej, mletou červenou papriku sladkou, česnek, kousek másla, šlehačku, velký rajčatový protlak, olivy, petrželku, 1 KL bazalkového pesta (pokud máte), 1,5 PL krystalového cukru

Jak na to:

Kuřecí stehna omyjte, osušte, osolte a posypte kořením. Nechte chvilku odstát a, zatím dejte do většího hrnce máslo nebo olej. Kuřecí stehna zprudka z obou stran osmahnete. Pak je podlijeme vodou a nechte dusit do měkka pod pokličkou.
Když je maso udušené, přidejte velký rajčatový protlak, šlehačkovou smetanu, máslo na zjemnění chuti, česnek, sůl, mletou červenou papriku, pepř a nechte vše vařit na slabém ohni.
Zatím si nakrájejte petrželovou čerstvou nať, olivy, pokud máte, přidejte bazalkové pastu. Dejte vše do hrnce a nechte chvilku vařit. Na závěr vaření přidejte krystalový cukr podle chuti a nechte přejít varem. Podávejte se špagetami.

Podobné recepty:

Kuře po italsku, Myslivecké kuře po Italsku, Kuře po italsku, Kuře na pivě, Uzené kuře