Francouzský citrónový krém

Potřebujeme:

2 vajíčka, šťávu a kůru z jednoho citronu, 400 g nízkotučného tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru (podle chuti může být i méně)
Na ozdobu: kolečko citrónu, citrónovou nebo pomerančovou kůru

Jak na to:

V míse vyšlehejte ručním šlehačem žloutky, moučkový cukr, citronovou šťávu a kůru z citrónu, dokud nebude bledě žlutý. Pomalu všlehejte nízkotučný tvaroh a vymícháme dohladka. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Do bílků kápněte pár kapek citrónové šťávy, aby byla pěna hustší.
Ozdobte kolečkem citronu a kandováním pomerančovou nebo citrónovou kůrou. Doporučuje se podávat čerstvý.

Podobné recepty:

Džus z cukety, Citrónový koláč, Litý koláč děrovaný s polevou, Děrovaný koláč s polevou a pudinkem, Citrónové tiramisu