Citrónové tiramisu

30.10.2012
Potřebujeme:

150 g podlouhlých piškotů, 50 ml vody, 50 g cukru, šťáva z 1 citronu, 80 ml citronového likéru, 3 lžičky instantní kávy
Krém: 250 g sýra mascarpone, 300 g nízkotučného tvarohu, 150 g moučkového cukru, 200 ml pochoutkový smetany, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry

Jak na to:

Vodu uvařte s cukrem, dokud se částečně neodpaří. Přidejte citrónovou šťávu, citronový likér, instantní kávu a promíchejte. Dejte vychladnout. Podlouhlou formu vystelte fólií a postupně ji plňte střídavě krémem a piškoty namočenými v připravené kávové směsi. Naplněnou formu odložte do lednice na 8-10 hodin. Před podáváním ozdobte citronovou slupkou a nastrouhanou čokoládou.

Krém: Sýr mascarpone smíchejte s tvarohem a pochoutkový smetanou. Žloutky vymíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Nakonec spolu promíchejte.

Podobné recepty:

Mascarpone (doma vyrobené), Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu