Pečené brambory s okurkovým nádivkou
20.1.2012

8 středně velkých brambor
Náplň: 1 větší salátovou okurku, 150 ml jogurtu, 1 PL nasekaného kopru, 2 stroužky česneku, pepř, sůl
Důkladně umyté brambory i se slupkou pečeme asi hodinu v troubě při teplotě 200 ° C.
Mezitím si připravíme okurkovou nádivku. Okurku oloupeme, rozřízneme, vybereme zrníčka a čistou dužinu na jemno nastrouháme. Přebytečnou šťávu vymačkáme. Přidáme jogurt, kopr, sůl, pepř, utřený česnek a směs dobře promícháme.
Upečené brambory na jedné straně nařízneme a rozmačkáme tak, aby vznikla dutina na nádivku. Teplé ihned podáváme.
Česnekové brambory na plechu, Pečené pstruhy, Obalovaná kedluba ala květák, Pečené kuře se salámovou nádivkou, Plněné pečené brambory