Jehněčí játra

8.2.2012
Potřebujeme:

600 g kýty bez kostí, červené víno, 50 g rajského protlaku, 20 g mouky, tuk, 150 g cibule, 200 g hlívy, sůl, pepř, česnek a rozmarýn

Jak na to:

Maso prošpikujeme česnekem, zalijeme vínem zkreslený
s rajčatovým protlakem a na 24 hodin odložíme na chladné místo.
Maso vyjmeme, osušíme, poprášíme moukou a na rozpáleném tuku osmahneme spolu s pokrájenou cibulí do červenohnědé, podlijeme vínem s přetlakem a dusíme do změknutí.
Uvařenou hlívu pokrájíme na nudličky. Měkké maso vyjmeme, šikmo nakrájíme na porce, do šťávy přidáme zbylou mouku utřené s trochou studené vody. Nakonec přidáme hlívy, chvilku povaříme a ochutíme kořením. Maso podlijeme šťávou a dáme zapéct.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Arabské hovězí játra, Jehněčí s nivou