Marinovaný sýr

Potřebujeme:

3 kusy hermelínu nebo plísňového sýru, 3 vejce uvařená na tvrdo, cibuli, 100 ml vody, 4 lžíce oleje, 4 lžíce octa, sůl, pepř, zelenou petrželku nebo pažitku, sterilizované okurky

Jak na to:

Kusy sýra rozkrojíme na poloviny a rozložíme na dno mísy. Vejce nakrájíme na kolečka a rozložíme na sýr.
Na vejce poklademe kolečka ze dvou třetin cibule.
Vše polijeme marinádou, kterou připravíme z vody, octa, oleje, soli a pepře.
Posypeme nadrobno pokrájenou natí nebo pažitkou, zbytkem cibule a pokrájenými okurkami. Necháme několik hodin v chladničce.

Podobné recepty:

Marinovaný pečený úhoř, Dezert z čerstvých pomerančů s mandlemi a maracujovou omáčkou, Marinovaný česnek (na delší použití), Marinovaný žralok, Marinovaný lilek