Marinovaný žralok

17.2.2009
Potřebujeme:

4 porce zřaloka, 1 dcl bílého vína, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř, tabasco

Jak na to:

Ve větší míse smícháme víno, olej, sójovou omáčku, zázvor, citronovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme.

Do této marinády vložíme rozmrazené a oprané porce žraloka a necháme vše stát několik hodin v lednici.

Grilujeme na středně velké žáru po obou stranách celkem 15 minut, během úpravy potíráme ještě marinádou.

Podobné recepty:

Žralok na čerstvém zázvoru, Žralok na přírodní způsob, Žralok na roštu, Marinovaný pečený úhoř, Dezert z čerstvých pomerančů s mandlemi a maracujovou omáčkou