Brynzové palačinky
25.1.2012

polohrubou mouku, 4 vejce, 2 lžíce oleje, 1 / 2 l mléka, sůl, stroužek česneku, 250 g brynzy, strouhanku, 1 lžíci nasekané pažitky
Jak na to:Z mléka, mouky, soli, 2 vajec, 1 / 2 lžíce oleje uděláme palačinky.
Těsto necháme 1 / 2 hodiny odpočívat.
Palačinky plníme brynzové směsí: brynza, pažitka, prolisovaný česnek - všechno spolu dobře promícháme.
Skládáme je tak, že jejich klasicky buď srolujeme, poskládáme na obálku nebo před Srolováním ještě zahneme okraje dovnitř aby nádivka nevytekla. Naplněné palačinky obalíme ve vajíčku, strouhance a smažíme na oleji.
Brynzové palačinky, Smažené palačinky plněné brynzové nádivkou, Brynzové palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky plněné