Česnekový bůček

kousek vykostěného bůčku, česnek, cibuli, červenou mletou papriku, olej, vodu, bobkový list, sůl, černé a nové koření
Jak na to:Omyjeme bůček ve studené vodě (pokud je s kostí, odstraníme ji). Připravíme česnek, cibuli, bobkový list a pepř. Vše dáme spolu vařit do hrnce s vodou a přidáme 2 PL soli. Vaříme do měkka, na malém plynu (asi 1,5 hodiny).
Potom maso vyjmeme a necháme vychladnout. Česnek (asi 3-4 kousky) prolisujeme přes lis nebo rozdrtit kopytem nožíkem, přidáme trošku (čajovou lžičku) oleje a červenou papriku. Směs promícháme a natřeme na bůček. Pak ještě na chvíli (před podáváním) uložíme do chladničky, aby více ztuhl.
Podáváme s houskou nebo chlebem.
Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Pečený bůček na vietnamský způsob, Pečený bůček s kůží, Pikantní bůček, Šopronský vepřový bůček