Minutky z vepřové panenky se sýrovou omáčkou

Potřebujeme:

vepřovou panenku, sůl, pepř, olej, brambory
Omáčka pro cca 4 osoby: olej, 2 lžíce hladké mouky, 2-3 dcl mléka, sůl, strouhaný sýr Eidam příp. Niva,

Jak na to:

Bešamelová sýrová omáčka: Do hrnce dáme rozehřát minimální množství oleje, jen tak na dno. Když je olej rozpálený, přidáme hladkou mouku a mícháme, aby se neudělali hrudky. Restujeme chvilku, aby byla mouka světlehnědá.
Pak nalijeme studené mléko cca 2 dcl a rychle mícháme, protože při pomalém výkonu by se v omáčce udělali bulky. Doporučujeme míchat v hrnci, dokud se nezačne omáčka vařit, pokud se Vám bude zdát příliš hustá, dolijte mléko.
Nastrouháme sýr a za stálého míchání přidáme k omáčce. Přidáme cca 5-10 minut před dovařením. Před koncem ji dochutíme solí a odstavíme z ohně.
Vepřovou panenku nakrájíme na cca 1-1,5 cm silné plátky a rozmačkáme rukou. Netřeba naklepávat jako řízky. Z každé strany jejich nasolíme a na-kořeníme.
Pánev potřeme olejem. Na rozpálené pánvi opečeme steaky z každé strany.
Podáváme spolu s bramborami, přelité bešamelovou-sýrovou omáčkou.

Podobné recepty:

Gril Mix Bernard, Vepřové medailónky s avokádovou omáčkou, Tříbarevná panna, Mauglího špíz, Vepřová panenka z rokfortovou omáčkou