Kanadský jablečník

12.11.2012
Potřebujeme:

8-10 jablek, 1/2 až 3/4 hrnku hnědého cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1 lžičku mleté ​​skořice, trochu citronové šťávy, 6 PL másla, 1 hrnek hnědého cukru, 1/2 hrnku ovesných vloček, 2/3 šálky hladké celozrnné mouky (špaldová), 1/4 lžičky sody sodný

Jak na to:

Příloha: Očistíme a nahrubo nastrouháme jablka. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Pokapeme citronovou šťávou.
Máslem vymažeme zapékací nádobu. Do vymazané nádoby dáme jablečnou směs a dáme do trouby vyhřáté na 100 C na 20 minut. Zatím si rozpustíme máslo. Do rozpuštěného másla přidáme hnědý cukr, ovesné vločky a hladkou mouku smíchanou se sodou sodný.
Po cca 20-ti minutách vyjmeme koláč z trouby a teplotu zvýšíme na 200 C. Drobenku navrstvíme na jablka. Přikryjeme alobalem a dáme do horké trouby na 15 minut. Pak odkryjeme a ještě připékat dalších 15 minut.
Dezert můžete podávat ještě teplý s hromádkou vanilkové zmrzliny, nebo šlehačky.

Podobné recepty:

Kanadský bramborovník, Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník