Tykvičky plněné kachnou

Potřebujeme:

6 porcí
6 malých žlutých tykviček, 400 g pečeného kachního masa (z kýty nebo z prsou), 1 PL kachních masti, 3 stonky petrželky, špetku strouhaného muškátového oříšku, pepř, sůl

Jak na to:

Petrželku omyjeme, osušíme a lístky otrháme. Z tykviček odřízneme vršky a pomocí lžíce vydlabeme dužinu i se semínky. Dužinu uvaříme v páře doměkka.
Změklou teplou dužinu nakrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme. Kachní maso nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na ní opečeme. Podle potřeby osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
Na pánev přidáme dužinu z dýně a vše spolu zlehka promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme natrhané lístky petržele. Směsí naplníme vydlabané tykve, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami. Dýně v tomto případě slouží jen jako misky, protože se jídlo nezapéká, nekonzumujeme je.

Podobné recepty:

Hallowenské tykvové rizoto, Pořádně masíčko s oranžovou tykvičky, Týkvové loďky, Gazdová grilovačka, Plněné okurky