Nákyp se sýrem a s koprem

Potřebujeme:

1 kg bílé dýně, 4 vejce, 2 PL másla, 150 g strouhaného sýra typu Gouda, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, mletý bílý pepř, 2 stroužky česneku, 4 lžíce nasekaného kopru, tuk na vymazání formy

Jak na to:

Dýni oloupeme a dužinu nahrubo ostrouháme. Žloutky oddělíme od bílků, zašleháme je do másla, přidáme strouhaný sýr a smetanu. Směs promícháme s dýní a nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Dýňovou směs podle chuti osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a nasekaný kopr. Směs rovnoměrně rozložíme do vymazané ohnivzdorné mísy a pečeme při teplotě 180 C dorůžova asi 60 min. Podáváme s vařenými brambory a ozdobené koprem.

Podobné recepty:

Květákový nákyp se šunkou, Květákový nákyp, Citrónový nákyp, Šunkové závitky s koprovou pěnou, Nákyp z jablek a banánů