Pestrá roláda

Potřebujeme:

4 porce
250 g míchaných hub (hřiby, kuřátka, žampiony), 1 cibuli, 3 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 200 ml mléka, 6 vajec, 1 svazek petrželky, listy salátu a rajčata na ozdobu, olej na vymazání plechu

Jak na to:

Houby a cibuli očistíme a obojí nakrájíme nadrobno. Máslo necháme roztopit na pánvi a cibuli na něm zpěníme. Přidáme houby, krátce opečeme a zaprášíme moukou. Směs zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. 5 vajec rozbijeme a žloutku oddělíme od bílků. Zbývající vejce spolu se žloutky vmícháme do zeleninové směsi.
Troubu předehřejeme na 180 až 200 C, plech vyložíme papírem na pečení a jemně vytřeme olejem. Petrželku opláchneme pod proudem horké vody, osušíme ji a na jemno nasekáme. Do houbové směsi přimícháme petržel i s bílky.
Těsto rovnoměrně rozdělíme na plech a povrch uhladíme. Pečeme 20 až 25 min. Upečené těsto vyklopíme na dostatečně velký kus alobalu a pomocí něj těsto zatočíme.
Roládu nakrájíme na plátky, poklademe na salátové listy a ozdobíme měsíčky rajčat.

Podobné recepty:

Drůbeží pestrá roláda, Plňená roláda, Pestrá papriková rýže, Roláda plněná šlehačkou, Pestrá papriková rýže