Hřibové knedlíky

Potřebujeme:

4 porce
100 ml suchého bílého vína, 200 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 malou cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžičku nasekaného tymiánu a rozmarýnu, 2 lžíce nasekaného majoránky, 1 lžíce másla, sůl, pepř
Knedlíky: 500 g housek (asi 6 ks), 250 ml mléka, 3 vejce, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 malou cibuli, 1 PL másla, 400 g hub, pepř, sůl

Jak na to:

Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a zpěníme na másle. Hřiby očistíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev. Za stálého míchání opékáme, dokud se nevypaří veškerá tekutina a pánev stáhneme z ohně.
Housky nakrájíme, dáme do misky a zalijeme teplým mlékem. Po 3 min přidáme vejce, petrželku, hřibová směs z pánve a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem a hmotu necháme odležet asi 10 min. Pak vyformujeme knedlíčky, které vložíme do vařící vody a vaříme asi 20 min.

Omáčka: Nasekanou cibuli opečeme na másle nezesklovatí, přidáme tymián, rozmarýn a prolisovaný česnek. Zeleninovou směs zalijeme vínem a několik minut povaříme. Přimícháme smetanu a vaříme dalších 10 min. Hotovou směs rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme pepřem a solí. Přimícháme majoránka, omáčkou přelijeme knedlíky a servírujeme.

Podobné recepty:

Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky, Houskové knedlíky