Glazované kolečka jablek
2 osoby
2 jablka, 2 lžíce medu, 2 lžíce másla, 1 PL rumu, oloupanou pomerančovou kůru, 50 ml smetany, ½ balíčku vanil.cukru
Jablka omyjeme, odkrojíme z nich vršek, opatrně odstraníme jádřinec a nakrájíme je na kolečka.
Máslo a med rozpustíme na pánvi, poklademe jablkové kolečka a jen při velmi mírné teplotě 10 min přehřívá. Často je přitom obracíme a lžící i poléváme Medovo-máslovou směsí.
Smetanu vyšleháme s vanil.cukrem a rozdělíme na dva dezertní talířky. K nim přidáme i jablkové kolečka.
Medovo-máslovou směs ochutíme rumem, přidáme pomerančovou kůru, krátce promícháme a pokapeme ní kolečka jablek na talířcích. Ještě teplé podáváme spolu s vanilkou. nebo čokoládovými oplatkami.
Jablkové kolečka se skořicí, Glazované prsa se zázvorem, Jablečný koláč, Sypaná štrúdle, Jablečný dort