Glazované prsa se zázvorem

5.10.2011
Potřebujeme:

700 g krůtích prsou, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 4 lžíce oleje, 250 g cibulek, 70 g čerstvého zázvoru, mletý bílý pepř, polovina lžičky hovězího masového extraktu, 250 ml bílého vína

Jak na to:

Krůtí prsa vcelku potřeme směsí smíchanou z hořčice a medu. V rendlíky rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Cibulky oloupeme a rozložíme kolem masa. Přidáme nastrouhaný nebo nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, pepř, masový extrakt a víno a dusíme přikryté. Maso občas obrátíme. Hotové prsa nakrájíme na plátky a polijeme šťávou. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami nebo s rýží a se zeleninovým obložením.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s bylinkami, Kachní prsa se zázvorem a pomerančovou šťávou, Kachní prsa s mangem, Kachní prsa se zázvorem a pomerančovou omáčkou, Kachní prsa na orientální způsob