Italská fazolová polévka

Potřebujeme:

250 g bílých fazolí, 50 g rýže, 1 malý rajčatový protlak, 70 g uzeného bůčku, 1 lžíci oleje, 1 kostku bujónu, sůl, 1 lžičku petrželky

Jak na to:

Pokud máte suchou fazole, je třeba namočit ji den před.
Pak dáme fazole vařit s bujónem do poloměkka. Polovinu fazolí i s vývarem rozmixujeme nebo propasírujeme. Vzniklou hmotu vlijeme zpět do hrnce, přidáme protlak a promyjte rýži. Přikryjeme a povaříme, dokud bude rýže měkká.
Uzený bůček nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme k němu petrželku, dolijeme vodou a krátce povaříme. Bůček s vodou vlijeme do polévky a necháme přejít varem. Dochutíme solí, kmínem, kořením - vše podle chuti.
Podáváme v hlubokých talířích, nebo miskách s chlebem, rohlíkem.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová italská polévka, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka