Lívance se sýrem

Potřebujeme:

400 g rozmačkaných brambor, 400 g sýra cottage, 300 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 vejce, ½ kostky droždí, 1 lžičku kryst.cukru, špetku Obroušená citronové kůry, sůl, olej

Jak na to:

Droždí rozmícháme s cukrem, 1 PL mouky a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout. V míse smícháme mouku se solí, přilijeme zbylé vlažné mléko, vejce a promícháme. Přidáme rozmačkané brambory, kvásek a citrónovou kůru, promícháme a těstíčko necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto naléváme po částech do pánve na lívance a na středním ohni na malém množství oleje pečeme do zlatová. Potom těsto otočíme, přilijeme trošku oleje a dopečeme i z druhé strany.
Hotové lívance na talíři naskládáme na sebe s vrstvou čerstvého sýra. Nejlepší chuti na sladko s broskvovým kompotem vymíchání s citrónovou šťávou, cukrem a vaječným likérem. Ihned podáváme.

Tip: Horké lívance můžeme pokrájet na menší proužky, posypat skořicovým cukrem, sýrem a pokapat rozpuštěným máslem. Stejně výborná je i strouhanka opečená na másle, která dodá sýru zajímavou příchuť.

Podobné recepty:

Kefírové lívance, Slané lívance se zeleninou, Jogurtové lívance, Šunkové lívance, Květákové lívance