Majonézový salát zapékaný se sýrovou majonézou

Potřebujeme:

8 velkých brambor, 100 g slaniny, 1 PL oleje, 2 PL octa, 3 zelené cibulky, 5 ředkviček, 2 stonky celeru, 3 PL hořčice, 3 natvrdo uvařená vejce, sůl, mletý bílý pepř
Majonéza: 1 PL hořčice, 1 PL kryšt.cukru, 1 lžičku kajenského pepře, 1 žloutek, 2 PL olivového oleje, 1 PL citronové šťávy, 100 g sýra s modrou plísní

Jak na to:

Na majonézu smícháme hořčici, cukr, kajenský pepř a žloutek. Po kapkách přidáváme olej, přimícháme citrónovou šťávu a sýr nakrájený na kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka a slijeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme.
Brambory vložíme do velké mísy, pokapeme olejem a octem. Přimícháme ředkvičku nakrájenou na kostičky, posekanou cibulku s celerem.
V druhé misce smícháme připravenou majonézu, hořčici, nasekané vejce, sůl a pepř. Polovinu směsi a slaniny mícháme s bramborami. Vložíme do zapékací mísy a povrch posypeme zbytkem zeleninové směsi se slaninou. Zapečeme do zlatohnědá při teplotě 180 C.

Podobné recepty:

Rybí salát s majonézou, Majonézový salát s jablky a ořechy, Majonézový salát s jogurtovým dresinkem, Ruské vejce, Cibulový-vaječný salát