Sýrové tolary

Potřebujeme:

Těsto: 500 g hladké mouky, 1 Heru, 1 zakysanou smetanu (2 dcl), 2 KL soli, 1/2 bal.prášku do pečiva
Krém: 1 Heru, 300 g strouhá. Eidamu

Jak na to:

Vypracujeme těsto z uvedených přísad. Rozdělíme ho na 4 části. Každou na tenko rozválíme a potřeme čtvrtku krému.

Krém: Smícháme Heru se sýrem.
Těsto potřené krémem srolujeme. Můžeme potřít i vajíčkem, zabalíme do alobalu a dáme na noc do lednice, aby dobře ztuhli.
Druhý den nakrájíme na tenká kolečka (půl centimetru), dáme na plech, můžeme je posypat sezamem, kmínem. Pečeme při 200 stupních asi 7-10 minut.

Podobné recepty:

Diabetické čokoládové tolary, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Smažené korbáčiky z ovčího sýra, Květákovo-bramborové placky, Kotlety ve šlehačce