Hruškový koláč s plísňovým sýrem

28.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli
Vrch: 2 hrušky, 100 g plísňového sýra, 150 až 200 ml sladké smetany, 2 vejce, muškátový ořech, pepř, sůl

Jak na to:

Máslo necháme mírně roztát (tak 15 sekund v mikrovlnce), přidáme ho k mouce, pak 1 vajíčko a sůl. Vypracujeme těsto a vyválíme ho. Kulatou formu vysteleme papírem na pečení a na ten rozprostřeme těsto.
Dále si přichystáme zálivku. Smetanu rozmícháme s 2 vajíčky, okořeníme barevným nebo černým pepřem. Potom si nastrouháme muškátový ořech.
Dáme předehřívat troubu na 200 stupňů. Mezitím si oloupeme hrušky a nakrájíme je na plátky. Na těsto poklademe hrušky a na ty rozdrobíme plísňový sýr. Zalijeme zálivkou a dáme péct do předehřáté trouby (200 stupňů) na cca 25-30 minut.

Podobné recepty:

Hruškový koláč se skořicí, Plněné žampiony, Rajčata plněné plísňovým sýrem, Kuřecí prsa s rokfortovou omáčkou, Krůtí prsa s rokfortovou omáčkou