Pečené papriky s česnekem

Potřebujeme:

papriky (silnostěnné), česnek, sůl, vinný ocet, olivový olej

Jak na to:

Na plech s pečícím papírem poklademe omyté a osušené papriky a dáme je do vyhřáté trouby péct při 250 C na cca 25 minut, dokud se nespálí až do černa. Pootáčíme je a vrátíme zpět do trouby na dalších 25 minut. Pak je přendáme do hrnce a přikryjeme pokličkou, aby se spařila.
Když jsou papriky vychladlé nebo jen mírně teplé, oloupeme je a zbavíme stopky a semínek. Papriky natrháme nebo nakrájíme po délce na proužky, přidáme sůl, vinný ocet, extra panenský olivový olej, prolisovaný česnek a vše spolu promícháme. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Podobné recepty:

Pečené papriky plněné brynzou, Pečené papriky s česnekem, Maďarské pečené maso, Šopský salát, Živánská pečeně se šalvějí