Pečené papriky s česnekem

Potřebujeme:

Papriky(obyčejné slovenské), sůl, ocet, česnek, cukr, olej

Jak na to:

Papriky dáme do předehřáté trouby na suchý plech.Pečeme dokud celé nesčernají a jako se nenafouknou.Potom vyndáme z trouby a ještě horké oloupeme slupku.Pokud je máte opravdu pěkně černé jde to krásně.Papriky dáme na talíř.Já dávám dokola špičkami dovnitř.dáme je celé i s jádřincem.Oloupeme větší množství česneku .Asi stroužek na papriku(prostě dle chuti).Česneky na papriky prolisujeme.Posolíme a nebojíme se posolit víc,pojme to dost soli.Papriky pokapeme olejem,dost nemusíme se bát.Pokapeme mírně octem.A můžeme přidat i trochu cukru.potom je v tom párkrát obrátíme a vymácháme.Baštíme s měkkým chlebem a pokud máme smůlu na pálivé papriky tak přikusujem rajčátko,pomáhá to.Na talíři přelíváme štávičkou která se vytvořila a máčíme si do ní chlebíček.

Podobné recepty:

Pečené papriky plněné brynzou, Pečené papriky s česnekem, Maďarské pečené maso, Šopský salát, Živánská pečeně se šalvějí