Lřupavé houby
27.2.2012

1,5-2 kg čerstvých nečervivých hub, 1 l vody, 1/4 l octa, 180 g krystalového cukru, 5 tabletek sacharinu, 2 lžíce soli, bobkový list, pepř, nové koření, mrkev, cibuli
Jak na to:Na zavařování vybírejte jen mladé plodnice hub. Umyjte je ve studené vodě, očistěte a nakrájejte na kostičky. Povařte je ve slané vodě asi tři minuty, sceďte a propláchněte ve studené vodě.
Potom vložte do sklenice kolečko mrkve, cibule, čtyři kuličky pepře, 1-2 kuličky nového koření, malý bobkový list. Přidejte převařené houby.
Připravte si nálev: V litru vody rozpusťte cukr a sacharin. Přidejte ocet a dobře promíchejte. Houby zalijte nálevem a 20 minut sterilizujte při 100 stupních.
Houbová omáčka, Smaženice, Houby s vejcem, Hřibová pomazánka, Houby s vepřovým