Broskvový džem s hroznem a se zázvorem
27.2.2012

1 kg broskví, 200 g hroznů s velkými bobulemi, čerstvý zázvor (5 cm), 400 g želírovacího cukru, 1 kávovou lžičku kyseliny citrónové
Jak na to:Broskve a hrozny umyjte pod tekoucí vodou. Po důkladném umytí ovoce spařte vroucí vodou, oloupejte, zbavte pecek, jadérek a nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Vše smíchejte a vařte asi pět minut.
Při vaření dávejte pozor, abyste ovoce úplně nerozvařily. Před koncem vaření přidejte želírovací cukr a kyselinu citronovou. Směs vařte ještě čtyři minuty. Hotový džem nalijte do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
Salát s hroznem, Broskvový džem od almelka, Broskvový dezert Nellie Melbovej, Rybízový džem, Sněhové řezy s hroznem