Broskvový džem od almelka

Potřebujeme:

1kg broskví, 500g želírovacího cukru Labeta 2:1, 2 lžíce citrónové šťávy

Jak na to:

Broskve oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Nalijeme do formy domácí pekárny, přidáme cukr, citrónovou šťávu a zapneme program Džem (ETA Harmony) nebo Marmeláda.
Po ukončení programu nalijeme dľem do skleniček, které jsme 20 minut sterilizovali v troubě při 150°C.
Zavíčkujeme a otočíme skleničky na 10 minut dnem vzhůru, aby se víčka zatáhla. Poté obrátíme nazpět dnem dolů a necháme zchladnout.

Podobné recepty:

Broskvový dezert Nellie Melbovej, Broskvový džem s hroznem a se zázvorem, Rybízový džem, Rajčatový džem, Broskvový koláč s pudinkem