Bazalkové-špenátové koláčky

29.3.2012
Potřebujeme:

3 PL olivového oleje, 1 cibule posekaná na drobno, 3 stroužky česneku posekaného, ​​1 balíček listového těsta, 250 g mraženého špenátu, 5 PL bazalkových lístků, 1 balíček jemného tvarohu, čerstvě mletý pepř, 1 lžičku posekaného rozmarýnu, 1 malá chilli paprička bez semen, sůl

Jak na to:

Rozpálíme olej, přidáme cibulku a česnek, špenát, bazalku, rozmarýn, pepř, posekanou papričku a tvaroh. Promícháme a krátce povaříme. Pokud omáčka není dost hustá na plnění koláčků, dosypeme strouhanku. Rozválíme těsto a nakrájíme ho na čtverce 12x12 cm.
Na kraj dáme lžičku pasty. Okraje těsta natřeme peříčkem namočeným ve vodě, přeložíme a ukládáme na omaštěný plech. Můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem. Pečeme do zlatohnědá při 200 C. Podáváme k vínu teplé, nebo studené.

Podobné recepty:

Špenátové karbanátky, Nekynuté koláčky, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky, Sójově-fazolový salát