Jablečník z kynutého těsta

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 2 žloutky, 3 PL moučkového cukru, 80 g rozpuštěné Hery, 375 ml mléka, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 1/2 lžičky soli, 1 PL rumu, asi 6 jablek, 2 balíčky skořicového cukru

Jak na to:

Droždí dáme do sklenice, přidáme 1 PL moučkového cukru a rozmícháme na kašičku. Přidáme do nádoby, do které jsme předtím dali mouku, 2 PL moučkového cukru, sůl, žloutky, vanilkový cukr, mléko, rum a rozpuštěnou Heru.
Vypracujeme hladké polotuhé těsto (pokud je řídké, přidáme ještě mouku) a necháme vykynout. Plech na pečení vymažeme Herou a dáme na něj polovinu těsta, které jsme předtím vyválely. Pokryjeme i okraje plechu.
Jablka nastrouháme a promícháme se skořicovým cukrem. Navrstvíme na těsto. Přikryjeme druhou polovinou těsta (samozřejmě rozváleného na velikost plechu). Upečeme. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrem.

Podobné recepty:

Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta, Vánočka z tvarohu, Pizza z kynutého těsta, Jablečník