Jablečný štrúdl

Potřebujeme:

1 balení listového těsta, 4 středně velká jablka, 5 lžíce strouhanky, 2-3 lžíce Moučková cukru, skořice, máslo, mouka na rozvalení

Jak na to:

Jablíčka si oloupeme, nahrubo nastrouháme a promícháme se skořice. Do rendlíku si dáme rozpustit máslo a lehce na něm, za stálého míchání, osmahneme strouhanku (ztmavne a začne krásně voní).
Po odstavení rendlíku přidáme Moučkový cukr (podle chuti) a dobře promícháme. Těsto si rozválíme na tloušťku asi tak 1 mm. Na těsto rovnoměrně rozetřeme připravenou strouhanku a na ni rozložíme nastrouhané jablíčka se skořice.
Srolujeme, na obou koncích zatlačíme, aby nám nevytéká šťáva z jablek, a dáme na plech a do trouby, můžeme použít i pečící papír. Pečeme na 200 - 220 stupních asi 30 - 40 minut do světlehnědá.
Hotové jídlo posypeme cukrem.

Podobné recepty:

Tvarohový a jablečný štrúdl, Jablečný štrúdl, Kokosovo-jablečný štrúdl, Štrůdl trochu jinak, Jednoduchý jablečný závin