Jablečný štrúdl

8.11.2012
Potřebujeme:

Základní těsto: 300 g hladké mouky, 1 vejce, trošku soli, 1 šlehačku
Bešamelová směs: 80 g masti 30 g polohrubé mouky

Jak na to:

Vypracujeme základní těsto, vyválíme na velký tenký plát a potřeme ho bešamelovou směsí. Necháme zaschnout asi 10-15 minut.
Potom srolujeme a rozkrojíme na 4 díly.
Bešamelová směs: Mast rozpustíme, přidáme polohrubé mouky a necháme 30 sekund probublat. Pak spolu dobře vymícháme.
Každý díl vyválíme na tenko a pokryjeme nádivkou (jablečnou, ořechovou, tvarohovou, makovou, atd..). Štrúdl potřeme před pečením vajíčkem.

Podobné recepty:

Tvarohový a jablečný štrúdl, Kokosovo-jablečný štrúdl, Štrůdl trochu jinak, Jednoduchý jablečný závin, Štrúdl z piva