Jednoduchý jablečný závin
listové těsto, nastrouhaná jablka, 2 lžíce kryst.cukr, skořicový cukr Výroba těsta: 1 žloutek, 1 Smet (Palmarín, hera), 35 dkg hladká mouka, špetka soli, 12 PL studené mléko
Jak na to:Pokud máte těsto hotové i vyválené, stačí rovnoměrně přidávat v řádku jablka. Pak už jen stačí těsto přeložit přes sebe tak, aby to vypadalo jako váleček. Vidličkou naděláme do těsta dírky a navrch potřeme vajíčko (vajíčkem štrúdl potíráme i během pečení). Pečeme při 180-200 C přibližně 35-45 minut. Když je štrúdl hotová, můžeme ji posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládou.
Náplň: Nastrouháme jablka, přisypeme 2 lžíce kryst.cukru, skořicový cukr a necháme odstát.
Jednoduchý jablečný koláč, Jablečný závin, Jednoduchý jablkový závin, Závin z listového těsta s hlívou, Hrnkový jablečný závin