Koprová omáčka

25.4.2012
Potřebujeme:

brambory, olej, hladká mouka, mléko, sůl, cukr, smetana, kopr

Jak na to:

Brambory uvaříme v osolené vodě. Z oleje a hladké mouky si připravíme jíšku. Hotovou ji zalijeme studeným mlékem, přidáme smetanu a důkladně zamícháme. Měkké brambory zalijeme jíškou s mlékem a přivedeme do varu.
Mezitím si nasekáme čerstvý kopr. Pokud se vám zdá omáčka příliš řídká, zahustíte ji Solamylem. Ochutíme cca 1/2 lžičky cukru na zjemnění, případně osolíme. Odstavíme z ohně a přidáme kopr.

Podobné recepty:

Koprová omáčka , Smetanově jemná koprová omáčka, Koprová omáčka s bramborovou kaší a kuřecím masem, Domácí koprová omáčka, Smetanová koprová omáčka