Rizoto s rukolou
5.6.2012

1 malá cibulka, 4 PL olivového oleje, 250 g rukoly, 400 g rýže arborio (kulatozrnné), 125 ml bílého vína, 900 ml zeleninového vývaru, 50 g másla, 50 g parmazánu
Jak na to:Cibulku na jemno nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji. Vmícháme rýži a opečeme ji do zesklovatí, podlijeme vínem. Když se víno vypaří přidáme vývar. Za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Čtyři minuty před dovařením vmícháme nasekanou rukolu.
Na závěr přidáme máslo a parmezán. Osolíme, opepříme a necháme krátce doběhnout. Zdobíme rukolou.
Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Panenské medajlónky s hrubozrnnou horčicí a rukolou, Pikantní zapékané rizoto