Panenské medajlónky s hrubozrnnou horčicí a rukolou

24.10.2008
Potřebujeme:

Vepřová panenka pro 4 osoby kupuji dvě, sůl, pepř, hrubozrnná horčice, olej
Příloha: brambory, cibule, koření, olej obloha, rukola

Jak na to:

Omytou panenku si nakrájíme na plátky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horčicí. Dáme do ledničky rozležet. Mezi tím si nakrájíme cibuli a dáme do vymazaného pekáčku a na to dáme oloupané a nakrájené brambory a posypeme kořením na hranolky. Dáme péct do trouby asi na 45 minut. Připravíme si na talíře oblohu( každý podle své chuti) a různé dresinky( my máme rádi francouzský dresink, kečup, dijónskou horčici a tatarku).10 minut před ukončení pečení brambor začneme zprudka opékat panenku ( na chviličku z každé strany). Hotové brambory a maso klademe na talíře a maso posypu čerstvou rukolou.

Podobné recepty:

Kuřecí maso na horčici, Restované nudličky z panenské svíčkové, Rizoto s rukolou, Pomazánka z nivy, Zapečené rohlíky