Kynutý závin se Škvarkové nádivkou

Potřebujeme:

600 g poloh.mouky, 60 g másla, 3 dcl mléka, 1 vejce, 1 lžička soli, kostka droždí, špetka cukru
Náplň: 380 g škvarek, 1 mladá cuketa, 2-3 zelené cibulky, 3 vejce, 1/2 sáčku sušeného majoránky, sůl, mletý bílý pepř a 2 lžíce kysané smetany

Jak na to:

Uděláme si těsto které dáme vykynout. Když máme těsto vykynuté rozdělíme ho na 3 bochníky, které natřeme náplní a svineme. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme do zlatohnědá. Ještě horké znovu potřeme rozpuštěným máslem.

Náplň: umeleme škvarky. Potom nastrouháme cuketu, z níž vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme a přidáme 2-3 mladé zelené cibulky. Pak zamícháme 3 vajíčka, zakysanou smetanu asi 2 PL lžíce. Bochánky vyválíme a natřeme nádivkou, svineme, poklademe na plech a potíráme rozpuštěným máslem. Máslem je potřeme i když je vyndáme horké z trouby.

Podobné recepty:

Kynutý závin se škvarky, Škvarkové pagáče se smetanou, Kynutý závin se škvarková nádivkou, Závin z listového těsta s hlívou, Koláč jako kynutý, co nekyne