Kynutý závin se škvarková nádivkou

Potřebujeme:

600 g polohrubé mouky, 60 g másla (margarínu), 3 dl mléka, 1 vejce, 1 lžička soli, kostky droždí (20 g), špetka cukru, voda podle potřeby Náplň:, 300 g škvarek, 1 mladá cuketa, 3 cibule, 3 vejce, 2 PL posekaného čerstvého majoránky (½ sáčku sušeného), sůl a mletý bílý pepř dle chuti

Jak na to:

Ve středu prosáté mouky udělejte důlek a vylijte do ní kvásek vymíchání z droždí, poloviny vlažného mléka, špetky cukru a 2 PL mouky. Nechte ho vykynout. Pak přilijte zbytek mléka, ve kterém jsme rozkvedlaly vejce a roztavený tuk, promíchejte, přidejte sůl a prohněťte hladké kypré těsto, které nechte vykynout.
Rozdělte ho na 3 bochánky. Každý rozválejte, natřete nádivkou, zrolujte do závinu a uložte vedle sebe na vymazaný plech. Chvíli ještě nechte kynout, potřete je olejem nebo rozehřátou mastí, propíchejte vidličkou a upečte do zlatohnědá.

Náplň: Škvarky semelte, přidejte na drobno posekanou cibuli, na hrubší nastrouhanou a vyždímaný cuketu, vejce, sůl, koření a vymíchejte. Pokud je směs příliš tuhá, přimíchejte lžíci zakysané smetany.

Podobné recepty:

Kynutý závin se Škvarkové nádivkou, Kynutý závin se škvarky, Závin z listového těsta s hlívou, Koláč jako kynutý, co nekyne, Škvarková pomazánka