Pstruh na másle

pstruh duhový, máslo, mouka, citron, sůl, petrželová nať (nemusí být, to jen pro chuť) a brambory
Jak na to:Dáme si nejprve vařit brambory do osolené vody a přidáme petrželku. Než se brambory vaří, uděláme pstruha. Od šupin zbaveného pstruha vymýt a pokapeme citronem. Potom ho osolíme a obalíme v polohrubé mouce. Dáme na pánev rozpustit máslo, a pak dáme opražit pstruha tak, aby se nám dal oddělit od kosti. Ještě ho pokapeme citronem, to proto, aby se ztlumil pach z ryby. Potom rybu vyjmeme a lehce ji prořízneme podél kosti. Takto 2 oddělené části ještě opražíme na másle z jedné a druhé strany. Mezitím se dovaří brambory, které scedíme. Naservírujeme si vše na talířek a můžeme podávat.
Podobné recepty:Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh na másle, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi